Košarka
10

Pred nastup u Grčkoj: U20 muška košarkaška reprezentacija priželjkuje ulazak u Diviziju A

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U20 muška košarkaška reprezentacija će u grčkoj Chalkidi od 15. do 24. jula nastupati na Evropskom prvenstvu Divizije B.

Na današnjoj konferenciji za medije pred polazak u Grčku obratili su se selektor Senad Muminović te igrači Edin Atić i Kenan Karahodžić.

"Okupili smo se 15. juna i na samom startu imali smo nekih sitnih problema. Nisu svi igrači došli na vrijeme i tek 21. juna smo se kompletirali, a već 24. i 25. smo igrali kontrolne utakmice tako da smo imali kratak period da nešto napravimo. Ovih 12 putuju sutra na prvenstvo u Grčkoj. Pripremni period je obavljen u najboljem redu s veoma dobrim uslovima. Koliko smo uspjeli da se spremimo vidjet ćemo na samom prvenstvu. Nedostaje nam desetak dana da sve usavršimo, ali šta je, tu je. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu u Grčkoj. Vjerujem u ove momke i ako damo svi 100 posto svojih mogućnosti vjerujem da možemo dobiti svaku ekipu na prvenstvu što se tiče naše grupe", kaže Senad Muminović, selektor U20 reprezentacije.

U grupi D sa našom selekcijom su Hrvatska, Slovačka, Bugarska i Rumunija.

"Osim o Hrvatskoj, imamo malo informacija o ostalim protivnicima i tek kad dođemo tamo upoznat ćemo ih i spremati taktiku i način na koji ćemo igrati protiv njih. Ako nam se ukaže prilika da uđemo u Diviziju A, iskoristit ćemo je", poručio je Muminović.

"Kasnio sam na pripreme zbog obaveza u klubu i saigračima sam se priključio 21. juna. Sve saigrače sam znao jer sam dvije godine dolazio ovdje. Svi radimo sto posto i mislim da ćemo se uspjeti plasirati u Diviziju A", poručio je Kenan Karahodžić, novi reprezentativac naše zemlje.

"Imamo malih grešaka u odbrani koje trebamo popraviti, a ostalo je sve uredu", dodao je kapiten Edin Atić.

Nakon završetka grupne faze po dvije najbolje plasirane ekipe iz grupa idu u četvrtfinale. U Diviziju A ulaze tri najbolje ekipe na prvenstvu.