Ponovo bez bh. centra
56

Poznat spisak svih igrača na All-Star susretu: Pozvana trojica debitanata, Nurkić nije među njima

E. B.
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
Prošle sedmice su navijači odabrali startere za All-Star susret NBA lige, a danas su treneri odabrali preostalih 14 igrača koji će ući s klupe u susretu 18. februara u Indianapolisu.

Odranije je poznato da će za Zapad susret početi LeBron James, Kevin Durant, Nikola Jokić, Luka Dončić i Shai Gilgeous-Alexander, a za Istok Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Jayson Tatum, Tyrese Haliburton i Damian Lillard.

Trideset trenera NBA lige je odredilo po sedam igrača za klupu Zapada i Istoka, a prvi put će na All-Star susretu nastupiti trojica debitanata i to će svi nastupati za Istok - Jalen Brunson iz New York Knicksa, Tyrese Maxey iz Philadelphia 76ersa i Paolo Banchero iz Orlando Magica.

Nažalost, Jusuf Nurkić je, i pored toga što je sa 10,3 skoka za 27 minuta po utakmici među najboljim skakačima i defanzivcima lige, i ovaj put preskočen u odabiru za utakmicu najvećih zvijezda NBA lige.

Među rezerve na Istoku izabrani su i Julius Randle iz Knicksa, Bam Adebayo iz Miamija, Jaylen Brown iz Bostona i Donovan Mitchell iz Clevelanda.

Na klupi Zapada će biti Anthony Davis iz Los Angeles Lakersa, Stephen Curry iz Golden Statea, Devin Booker iz Phoenix Sunsa, Kawhi Leonard i Paul George iz Los Angeles Clippersa, te Anthony Edwards i Karl-Anthony Towns iz Minnesota Timberwolvesa.

No, skoro sigurno je da će se spisak Istoka mijenjati zbog povreda Embiida i Randela, te će komesar NBA lige Adam Silver odrediti zamjenske igrače za Istok.