NBA
5

Potpuna dominacija Hardena u preokretu Houstona protiv Golden Statea

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Sjajni James Harden nosio je Houston do pobjede protiv Golden Statea u velikom derbiju NBA lige, a Rocketsi su na gostovanju u Oracle areni u Oaklandu slavili nakon produžetaka rezultatom 135:134.

Meč su bolje otvorili domaći igrači koji krajem prve dionice stižu do dvocifrene prednosti, a nakon prvih 12 minuta rezultat je glasio 34:22 za Golden State. Na početku druge četvrtine Houston je brzo smanjio prednost domaćih na pet poena, ali je već u narednih pet napada aktuelni prvak opet otišao na 13 poena razlike (44:31).

Do poluvremena je Golden State kontrolisao stečenu prednost, a na pauzu su otišli s prednošćšu od 17 poena razlike. Bilo je 70:53. U nastavku je Houston zaigrao puno bolje u napadu i Rocketsi su počeli pogađati više šuteva, a sve to rezultiralo je sa 39 ubačenih poena u trećoj dionici, zahvaljujući čemu su stigli na samo šest poena zaostatka, da bi u trećoj četvrtini stigli do poravnanja i meč odveli u produžetke.

U dodatnih pet minuta Houston je dodatno pojačao igru u odbrani, uspjeli su zatvoriti domaće igrače i na kraju upisati pobjedu. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi opet je bio nezaustavljivi James Harden koji je za 44 minute ubacio 44 poena uz šut iz igre 13-32, a imao je 10-23 šut za tri poena. Harden je imao deset skokova i 15 asistencija i može se reći da je ovom utakmicom korak bliže osvajanju MVP titule.

Harden, međutim, nije jedini koji je odigrao sjajan meč, a pratili su ga Capela sa 29 poena i River koji je ubacio 18. U ekipi aktuelnog prvaka najviše poena je ubacio Curry (35), dok su Thompson i Durant ubacili po 26 poena.

U prvom meču večeri DeRozan je u dresu San Antonija odigrao fantastičan meč protiv bivšeg kluba Toronta, a Sparsi su na kraju upisali domaću pobjedu rezultatom 125:107. DeRozan je na parketu proveo 34 minute, a za to vrijeme je ubacio 21 poen i imao je 11 skokova i 14 asistencija. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Aldridge sa 23 poena, dok se kod Toronta izdvojio Leonard sa 21 poenom.

Denver je kao gost porazio Sacramento rezultatom 117:113 uz sjajnu partiju Nikole Jokića koji je za nešto manje od 32 minute ubacio 26 poena, imao je šest skokova i čak 13 asistencija. Ovo je za Nuggetse četvrta uzastopna pobjeda, dok je Sacramento upisao novi poraz.

Tabela:

Rezultati by SofaScore