Nar Zanolin u Sarajevu
0

Pospješiti saradnju FIBA-e i KSBiH

FENA
Nar Zanolin
Nar Zanolin
Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije FIBA za Evropu Nar Zanolin posjetio je Sarajevo, gdje se sastao sa čelnicima Košarkaškog saveza BiH.

Razgovarano je o mogućnostima bolje saradnje krovne košarkaške organizacije u Evropi i KSBiH.

"U razgovoru s predsjednikom KSBiH Nihadom Imamovićem i Mirsadom Džonlagićem identificirali smo područja u kojima FIBA može tjesnije da sarađuje s vašim savezom. Stalo nam je da se savez, kao i košarka u BiH razvija. Mislim da je ovo temeljac našim budućim uspješnim odnosima. Oni su i do sada bili dobri, ali nakon ovih razgovora budućnost izgleda mnogo svjetlija", izjavio je Zanolin na konferenciji za novinare.

Dodao je da će FIBA pružiti svu potrebnu podršku, ali da konkretnu akciju očekuje od predstavnika KSBiH. Izjavio je da se nada i podršci predstavnika vlasti.

"Nadamo se da će i vlade u BiH postati dio sporta. Svaka investicija u sport sigurno je dobra investicija koja izgrađuje bolje i zdravije društvo. Svjestan sam da ste prošli težak period. Mi ćemo učiniti sve da vam olakšamo, a to možemo jedino kroz košarku i to ćemo i učiniti", rekao je generalni sekretar FIBA Evrope.

Član Upravnog odbora KSBiH Mirsad Džonlagić pojasnio je da je sa Zanolinom dogovorena podrška FIBA-e kada je u pitanju kadrovsko jačanje saveza, pristup fondovima FIBA-e, rad s mlađim kategorijama te apliciranje za takmičenja pod okriljem te organizacije.