Novo aktuelno dešavanje
2

Porukom o koronavirusu uništen mural posvećen Kobeu i Gianni Bryant u Los Angelesu

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mural posvećen tragično preminulom NBA košarkašu Kobeu Bryantu i njegovoj kćerki Gianni u Los Angelesu uništen je zbog poruke o koronavirusu, odnosno apela građanima da ostanu u kući.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena preminuo je u helikopterskoj nesreći u Kalifoniji u 41. godini, a s njim je bila i njegova kćerka Gianna. Njima u čast brojni obožavatelji širom svijeta koristili su svoje sposobnosti i kreativnost kako bi pokazali poštovanje prema nastradaloj legendi LA Lakersa.

Jedan od najljepših murala nacrtan je u Los Angelesu, ali usljed rapidnog širenja koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama taj mural je uništen i preko njega je napisan apel građanima da ostanu u kući, što je glavni savjet svjetskih stručnjaka u borbi protiv ovog opasnog virusa.

Na istom zidu ranije je bio i mural posvećen LeBronu Jamesu, a autor i vlasnik zida na tom prostoru crta murale koji se tiču aktuelnih dešavanja u svijetu. Ipak, to je izazvalo bijes na društvenim mrežama svih ljubitelja NBA lige, jer je ovo jedan od najpoznatijih i najljepših murala koji je posvećen jednom od najboljih košarkaša svih vremena i njegovoj kćeri.