Motiv za oporavak
82

Portland objavio video i prikazao veliki broj pisama podrške za Nurkića

Klix.ba
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter)
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter)
Ekipa Portlanda objavila je video na društvenoj mreži Twitter, u kojem su prikazali koliko je poruka podrške stiglo za bh. centra Jusufa Nurkića koji je prošle sedmice doživio težak lom noge.

Centar Trail Blazersa je slomio obje potkoljenične kosti lijeve noge u produžecima meča protiv Brooklyna, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje su ga ljekari uspješno operisali. Nurkić je ubrzo izašao iz bolnice, a liječenje je nastavio u svojoj kući.

Nakon što je doživio povredu, brojne NBA zvijezde, klubovi i ljudi iz svijeta košarke, kao i brojni drugi, pružili su podršku Jusufu Nurkiću, a Portland je na Twitteru objavio kratak video u kojem je prikazao veliki broj pisama koja su stigla kao znak podrške za bh. centra.

Nurkić je putem svog Twitter profila proslijedio ovaj klip Portlanda, što mu je jedna od prvih aktivnosti na društvenim mrežama nakon teške povrede.

Još uvijek je rano za prognoze kada bi se Nurkić mogao vratiti na parket, a ovakve povrede zahtijevaju pauzu od najmanje sedam mjeseci te bismo Jusufa mogli gledati na parketu krajem ove ili početkom iduće godine.