NBA liga
31

Portland nakon drame savladao Lakerse, Nurkić doprinio pobjedi dominacijom pod koševima

N. K.
Nurkić na utakmici protiv Lakersa (Foto: Portland Trail Blazers)
Nurkić na utakmici protiv Lakersa (Foto: Portland Trail Blazers)
Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Los Angelesu favorizovanu ekipu Lakersa rezultatom 106:104 te su tako nastavili igrati sjajno na početku nove NBA sezone.

Blazersi su od početka utakmice iznenadili domaćine sjajnom igrom u napadu, a prednost koju su stekli u prvoj četvrtini znalački su čuvali do odlaska na odmor.

Lakersi se u potpunosti vraćaju u trećoj četvrtini kada dolaze i do preokreta, ali gosti se nisu predavali. Odigrali su fantastično u odbrani u posljednjoj četvrtini i nakon velike drame u završnici stigli do zaslužene pobjede.

Lillard je bio fantastičan u redovima Blazersa sa čak 41 ubačenim poenom, a podršku je imao u Grantu koji je dodao 16. Naš reprezentativac Jusuf Nurkić nije imao svoju šutersku noć, ali je vrlo dobro odigrao rolu u odbrani.

Na parketu je proveo tačno pola sata i za to vrijeme je postigao šest poena. Međutim, dominirao je pod koševima skupivši 13 skokova, a svemu je dodao i četiri asistencije. James je bio najbolji kod Lakersa s 31 poenom dok je Davis ostvario double-double s 22 poena i 10 skokova.

Portland je drugi na Zapadnoj konferenciji NBA lige i nakon tri utakmice još nema poraza, dok su Lakersi pretposljednji s omjerom 0-3.

Tabela:

Standings provided by Sofascore