Na korak do čuda
141

Pogledajte promašeni šut Srbije koji je prelomio utakmicu, na kraju su igrači plakali na parketu

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu SP-a od selekcije Njemačke rezultatom 83:77, a sve je moglo biti drugačije da je Marko Gudurić pogodio trojku za izjednačenje u samom finišu.

Srbija se vratila iz poenora i poenima Alekse Avramovićna napravila je seriju 6:0 te stigla na samo tri poena zaostatka. Potom je Bogdan Bogdanović odigrao sjajnu odbranu i ukrao jednu loptu koja je u kontri došla do Gudurića.

Reprezenttivac Srbije imao je otvoren šut za tri poena za izjednačenje minutu prije kraja, ali nije pogodio, te su Nijemci do kraja ipak uspjeli da prelome susret u svoju korist.

Promašeni šut Gudurića pogledajte ovdje.

Po okončanju meča uslijedilo je veliko slavlje Njemačke, ali i neopisiva tuga u srbijanskom taboru, gdje neki igrači nisu mogli skriti suze.

Njemačku je do titule vodio sjajni Schroder s 28 poena, a pratio ga je Wagner sa 19. S druge strane, najbolji je bio Aleksa Avramović s 21 poenom, dok je Bogdanović postigao 17. Vrijedi istaći da je Bogdanović u drugom poluvremenu postigao samo dva poena.

Njemačkoj je ovo prva zlatna medalja na svjetskim prvenstvima, a prethodno su osvojili i bronzu 2022. godine. S druge strane, Srbiji je danas osvojila drugo srebro pod ovim nazivom države, a ranije su u finalu izgubili 2014. godine od Sjedinjenih Američkih Država.