Vrlo dobar nastup
31

Pogledajte maestralan Nurkićev "fudbalski" potez s kojim se čak i Phoenix našalio

D. P.
Nurkić je maestralno asisitrao (Foto: Screenshot)
Nurkić je maestralno asisitrao (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pružio je novu solidnu partiju i u pobjedi Phoenixa nad Indianom rezultatom 117:110.

Nurkić nije bio toliko efikasan za 19 minuta na parketu. Upisao je četiri poena i isto toliko asistencija, no zato je zabilježio čak 13 skokova čime je pokazao dominaciju i odigrao važnu ulogu u pobjedi.

Najbolji Nurkićev potez izdvojili su Phoenix Sunsi na zvaničnom Twitteru. Radi se o maestralnoj asistenciji preko cijelog terena nakon koje Kevinu Durantu nije bilo teško pogoditi koš.

No, Sunsi su se našalili pa ovu asistenciju nazvali "fudbalskom", naravno, aludirajući na američki fudbal u kojem se dodavanja vrše rukom.

Spomenuti Durant upisao je čak 40 poena, a Devin Booker i Bradley Beal 26, odnosno 25 u pobjedničkom timu. Indiana nije imala nikakve šanse s tako raspoloženim rivalom.

U ostalim mečevima noćnog dijela programa Los Angeles Lakersi su na krilima raspoloženih D'Angella Russella i LeBrona Jamesa razbili Portland Trail Blazerse, dok je Nikola Jokić postigao čak 42 poena u pobjedi svog Denvera nad Washingtonom.

Svi rezultati:

LA Clippers - Brooklyn 125:114

Orlando - Miami 105:87

Washington - Denver 104:113

Houston - Boston 107:116

Phoenix - Indiana 117:110

LA Lakers - Portland 134:110