|

Pogledajte košarkaške majstorije 15-godišnjeg Bosanca u SAD-u

Pogledajte košarkaške majstorije 15-godišnjeg Bosanca u SAD-u
502
Piše: J. H.
16.5.2013. u 08:52
31
komentara
502

dijeljenja
Bosanac Elvis Begić jedan je od najvećih košarkaških talenata u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno je drugi razred srednje škole NorthePoint Christian u Grand Rapidsu u američkoj saveznoj državi Michigan.
Elvis ima 15 godina i visok je 209 centimetara, a košarkom se počeo baviti u osnovnoj školi.

"Moj otac Adnan rođen je u Žepču, a moja majka Audrey je iz Grosse Pointe Woodsa u Michiganu. U Bosni i Hercegovini sam bio samo jednom i to kad sam imao pet godina. Ja sam rođen u oktobru 1997. ovdje u Grand Rapidsu", kaže Elvis za portal Klix.ba.

U posljednje dvije godine, ovaj mladi i perspektivni košarkaš narastao je 20 centimetara, a sportski ljekari, kaže, predviđaju mu da će dostići visinu od 220 centimetara.

"Trenutno sam drugi razred srednje škole i nastupam za juniorski tim. Trener ima potpuno povjerenje u mene kada sam na terenu. Naredne godine igrat ću za seniorsku ekipu i učestvovati na ljetnom kampu sa košarkaškom ekipom Grand Rapids Storm", dodaje naš sagovornik.

Imajući vidu trenutne mlade košarkaše kojima Bosna i Hercegovina raspolaže (Nurkić, Buza, Vrabac...), u narednih desetak godina pa i više ne trebamo brinuti za košarkašku reprezentaciju.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...