Košarka
0

Počinje dvodnevni memorijalni turnir ''Davorin Popović''

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Polaganjem cvijeća na biste Davorina Popovića i Mirze Delibašića, predstavnici klubova iz Šibenika, Zadra, Beograda i Sarajeva danas su ozvaničili početak 7. memorijalnog košarkaškog turnira ''Davorin Popović''.

Turnir svake godine organizira Ženski košarkaški klub Željezničar. Nakon svečanog otvorenja koje je zakazano za 17.35 sati u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu, prvi susret igrat će ekipe 'Šibenik Jollyja' i 'Radivoja Koraća' u 16 sati.

Željezničar započinje turnir susretom protiv Zadra u 18 sati, dok su utakmica za treće mjesto i finalni susret zakazani za sutra u 17, odnosno 19 sati.

''Osim što ga ljudi poznaju kao velikog pjevača, Davorin Popović je bio i veliki sportist. Bio je član 'Mlade Bosne' i 'Željezničara', tako da je Željezničar preuzeo na sebe obavezu organiziranja turnira u njegov spomen'', istakla je Vesna Bajkuša, trenerka sarajevskih ''plavih''.

Bajkuša je dodala da njena ekipa ove godine nema velike ambicije, te da je ulazak u finale turnira ovogodišnji cilj podmlađene ekipe Željezničara.

Trener šibeniskog 'Jollyja' Momir Milatović je istakao da je uvijek lijepo doći u Sarajevo, a posebno kada je u pitanju odavanje počasti čovjeku kakav je bio Davorin Popović.

''Sarajevo mi je u srcu. Popović i Delibašić su bili moji veliki prijatelji i uvijek ću imati lijepa sjećanja na njih i ovaj grad'', rekao je Milatović.

Organizatori pozivaju ljubitelje košarke da posjete turnir i pogledaju dobru košarku. Ulaz je besplatan.