Košarkaška reprezentacija BiH
0

Počele zeničke pripreme za "Eurobasket 2009"

FENA
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici, gdje će se pripremati za utakmice baraža za plasman na “Eurobasket 2009.” koje će igrati protiv reprezentacija Portugala i Belgije.

Selektor bh. reprezentacije Mensur Bajramović izjavio je, kako od 12 pozvanih košarkaša, u Zenicu još nisu stigli Ratko Varda i Nihad Đedović.

“Varda je imao smrtni slučaj u porodici, javio se i rekao da sutra stiže u Zenicu. Đedović je imao privatnih obaveza i njega očekujemo u jutarnjim satima”, izjavio je Bajramović.

Selektor je u prvom obraćanju novinarima rekao kako su njega i saradnike u prethodnom periodu pratili problemi prilikom sastavljanja ekipe.

“Najvažnije je da su ovi igrači koji su ovdje na okupu, spremni i da će dati svoj maksimum kako bi ostvarili cilj. Većina igrača nedavno je završila nastupe u klubovima i neće biti potrebe da mnogo radimo na fizičkoj spremi. Do početka baraža odigrat ćemo tri kontrolne utakmice, dvije protiv Mađarske, 17. i 18. jula i protiv Crne Gore 26. jula”, izjavio je Mensur Bajramović, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Reprezentativci Kenan Bajramović i Nemanja Gordić izrazili su optimizam pred utakmice sa Portugalom i Belgijom, rekavši, kako su jedino uvjereni da će svi igrači dati svoj maksimum i da je plasman na Eurobasket 2009. koji se igra u Poljskoj, svima veliki izazov.

Reprezentativci BiH pripremat će se u Gradskoj areni gdje će 8. augusta ugostiti Belgiju, a 14. augusta Portugal.