Košarka
0

Počele pripreme košarkaške reprezentacije BiH

Klix.ba
U Sarajevu je jučer obavljena prva prozivka čime su počele pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se u septembru održati u Švedskoj.

Kako javlja PBS, na prozivku u hotelu Holiday Inn selektoru Drašku Prodanoviću javilo se 15 igrača: Samir Lerić, Terrel Castle, Elvir Ovčina, Damir Krupalija, Jasmin Hukić, Kenan Bajramović, Ivan Opačak, Bariša Krasić, Tarik Valjevac, Igor Tadić, Selmir Husanović, Mirza Teletović, Želimir Stevanović, Siniša Kovačević i Ermin Jazvin.

Damir Mršić će u Sarajevo doći u nedjelju, dok će se, po ranijem dogovoru, Haris Mujezinović reprezentaciji priključiti 6. augusta.

U ponedjeljak je planiran ljekarski pregled za sve igrače, a od utorka će košarkaši trenirati dva puta dnevno, prijepodne na stadionu Koševo, a poslijepodne u Zetri.

Reprezentacija će u Sarajevu trenirati do 8. augusta, kada je planiran odlazak u Švedsku, gdje će odigrati tri pripremne utakmice. Potom će košarkaši BiH odigrati prijateljske susrete sa reprezentacijom Hrvatske i mladom selekcijom SAD-a u Hrvatskoj, te reprezentacijom Njemačke u Kelnu, odakle će 28. augusta otputovati u Švedsku. Prije početka prvenstva košarkaši BiH odigrat će još jedan pripremni meč protiv Šveđana u Sadertaljeu, a potom će otputovati u Luleu, gdje će igrati mečeve. Na EP košarkaši BiH će nastupati u A-grupi sa reprezentacijama Francuske, Slovenije i Italije.