Košarka
0

Pobjedom nad Kingsima Lakersi došli na peto mjesto u Zapadu

Klix.ba
Kobe Bryant u prodoru
Kobe Bryant u prodoru
Kobe Bryant, Shaquille O'Neal i LA Lakersi su dali do znanja svojim rivalima da ih se treba čuvati u doigravanju.

Bryant je preuzeo kontrolu u trećoj i odlučujućoj četvrtini i završio utakmicu sa 34 poena, dok je O'Neal dodao 32, čime su Lakersi porazili Sacramento Kingse rezultatom 117-104 u ovoj četvrtoj i finalnoj utakmici regularnog dijela sezone između ovih dvaju velikih rivala.

Ako se ovi timovi ponovo susretnu ove sezone, bit će to u playoffu, u kojim bi Lakersi ipak imali psihološku prednost, jer su dobili i posljednja dva njihova susreta ove sezone. Prva dva su dobili Kingsi, ali tada je O'Neal bio na listi ozlijeđenih igrača.

"Ne brine me poraz", rekao je trener Rick Adelman, čiji su Sacramento Kingsi već osigurali titulu u Pacifičkoj diviziji. "Kada igramo protiv ovih momaka, uvijek će biti zanimljiva utakmica. Ovaj put su pobjedili, ali to neće ni našta utjecati".

O'Neal je dao 19 poena i ugrabio 8 skokova na kraju prvog poluvremena, dominirajući u duelima sa Vlade Divcom, Keonom Clarkom i Scotom Pollardom. Kingsi su imali slične prednosti u duelima između Chrisa Webbera i Marka Madsena, te Mike Bibbya i Dereka Fishera, više puta iskorištavajući nadmoć na tim pozicijama i davajući poene. Webber i Bibby su obojica završili utakmicu sa 24 poena.

NBA