Košarka
0

Pobjede Bostona i Memphisa

FENA
Košarkaši Boston Celticsa smanjili su vodstvo Miami Heata na 2-1 u polufinalnoj seriji play-offa NBA lige, dok su Memphis Grizzliesi poveli istim rezultatom protiv Oklahoma City Thundera.

Boston je na svom terenu slavio sa 97:81, dok je Memphis poslije produžetka došao do pobjede u Oklahomi 101:93.

Poslije dva trijumfa Heata na Floridi, Celticsi su uzvratili na svom terenu, a najzaslužniji za trijumf bili su Paul Pierce i Kevin Garnett. Pierce je meč završio sa 27 poena, dok je Garnett upisao poen više uz 18 skokova.

Najbolji u redovima Miamija bio je Dwyane Wade sa 23 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je LeBron James upisao 15 poena uz sedam skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Košarkaši Memphisa su u Oklahomi uspjeli da nadoknadi 16 poena zaostatka i u produžetku dođe do trijumfa.

Zach Randolph je ponovo predvodio Grizzliese sa 21 poenom i istom brojem skokova, dok su Mike Conley i O.J. Mayo postigli po 18 poena.

Kod Thundera su najbolji bili Russell Westbrook sa 23 i Kevin Durant sa 22 poena.

Naredne utakmice u obje serije na programu su u noći između ponedjeljka i utorka, dok se u nedjelju igraju mečevi u preostale dvije serije polufinala konferencija.

Dallas, koji se sa 3-0 nalazi na korak do plasmana u finale, dočekuje Lakerse, dok Chicago gostuje Atlanti protiv koje ima vodstvo 2-1.

NBA