NBA All-Star
0

VIDEO / Pobjeda "Rookiesa" na krilima Cousinsa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
NBA All-Star vikend u Los Angelesu započeo je tradicionalno utakmicom košarkaša Rookiesa i Sophomoresa. Na parketu Staples Centera slavili su Rookiesi 148-140.

U revijalnoj utakmici punoj zakucavanja i atraktivnih poteza košarkaši kojima je aktuelna sezona debitantska u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta nadigrali su godinu dana iskusnije rivale nošeni na krilima DeMarcusa Cousinsa i Johna Walla.

Tako je Cousins, centar Sacramenta, upisao 33 koša i 14 skokova, dok je Wall, playmaker Washingtona, s 12 koševa i rekordom od 22 asistencije zaslužio nagradu najkorisnijeg igrača susreta (MVP).

Još uoči utakmice Wall je Cousinsu najavio da namjerava srušiti rekord po broju ostvarenih asistencija za "Rookiese" koji je držao Chris Paul iz 2007. godine, kada je 17 puta uspješno dodao za koš.

"Pokušavali smo raditi zajedno. On je želio srušiti rekord po broju asistencija, a ja sam želio biti MVP", objasnio je Cousins, koji je s 33 postignuta koša izjednačio četvrti najbolji učinak u historiji Rookiesa, onaj LeBrona Jamesa iz 2004. godine.

Ipak, najveće uzdahe publike izmamio je očekivano krilni centar LA Clippersa Blake Griffin, čiji je svaki dodir s loptom praćen ovacijama. Griffin, koji je susret okončao s 14 koševa, autor je i najatraktivnijeg poteza večeri, kada je sjajno zakucao nakon lijepog dodavanja Walla od parketa.

Kažimo de je u redovima Sophomoresa najefikasniji bio šuter Oklahoma Cityja James Harden s 30 koševa, dok je centar San Antonija DeJuan Blair završio susret s s 28 koševa i 15 skokova.

NBA All-Star:

Rookies – Sophomores 148-140 (Cousins 33k, 14s, Wall 12k, 22a / Harden 30k, Blair 28k, 15s)

NBA