NBA play-off
1

Pobjeda Oklahome za smanjenje prednosti Portlanda, Boston na korak do polufinala Istoka

Piše: N. K.
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Oklahoma City Thundera pobijedili su kod kuće u trećoj utakmici serije prvog kola play-offa Zapada ekipu Portland Trail Blazersa rezultatom 120:108 i tako smanjili na 2:1.

Thunderi su konačno došli do trijumfa u ovoj seriji i to tako što su od sredine druge četvrtine potpuno preuzeli kontrolu igre i rezultata te od tada nisu prepuštali vodstvo.

Russell Westbrook je bio prvo ime u pobjedničkom timu s 33 poena, 11 asistencija i pet skokova, dok je Paul George imao imao 22 poena uz po šest skokova i asistencija. Na drugoj strani Damian Lillard je bio najefikasniji sa 32 poena, uz šest asistencija i četiri skoka.

Boston Celticsi su pobijedili u Indianapolisu ekipu Pacersa rezultatom 104:96 i na taj način poveli s 3:0 pa im nedostaje još samo pobjeda do plasmana u konferencijsko polufinale.

Jaylen Brown je bio najefikasniji kod pobjednika sa 23 poena. Kyrie Irving je imao 19 poena, 10 asistencija i pet skokova, a kod Pacersa Tyreke Evans je bio najefikasniji s 19 poena.

U trećoj utakmici prve runde Istoka Toronto je na gostovanju Orlando Magicu vratio break nakon što je slavio rezultatom 98:93 i tako poveo prvi put u seriji s 2:1.