Otvorio dušu
1

Pierce: Nema više lojalnosti u NBA ligi, igrači imaju kontrolu i moć da rade šta hoće

Klix.ba
Paul Pierce (Foto: EPA-EFE)
Paul Pierce (Foto: EPA-EFE)
Legendarni igrač Boston Celticsa Paul Pierce smatra kako su se vremena u NBA ligi promijenila te da u najjačoj košarkaškoj ligi sada važe neka drugačija pravila.

"Teško je pohvatati sve vijesti o igračima ovih dana. Promjene se događaju veoma često. Ko je očekivao da će Durant otići u Golden State? DeMarcus Cousins isto? Pa LeBron James u Miami prije nekoliko godina? Igrači pokazuju kako imaju kontrolu i moć da rade šta hoće. Više ne postoji lojalnost. Nećete viđati igrače koji ostanu u jednom timu deset ili 15 godina. Takva je današnja generacija. Igrači žele da igraju u određenim timovima i s igračima koje poznaju. Oni pokazuju svoju moć", rekao je Pierce.

Očito je kako je Pierce svjestan da je u današnjem stanju stvari prava rijetkost pojava u kojoj neki igrač provede u timu 15 godina, kao što je on nosio dres Celticsa.

Pierce je od 1998. do 2013. godine nastupao za Celticse, a posljednje četiri sezone igrao je za čak tri tima - Brooklyn Netse, Washington Wizardse i Los Angeles Clipperse.