Košarka
0

Phil Jackson odbio trenersku klupu Brooklyn Netsa

Totalsport
Kako piše New York Post, iduće sezone na trenerskoj klupi NBA tima Brooklyn Netsa neće sjediti 67-godišnji Phil Jackson, makar su trajali ozbiljni pregovori te dvije strane.

Trener koji je u karijeri osvojio čak 11 NBA naslova prvaka tokom ove sedmice je vodio pregovore sa Mihailom Prokorovim, bogatim vlasnikom Netsa, ali je ipak odbio njegovu ponudu koja je, navodno, bila velika. Javnosti nije poznata cifra, ali mediji su spremno pisali o tome da bi Jackson, da je prihvatio, postao najplaćeniji trener u historiji NBA lige.

Brooklyn je ove sezone po prvi puta u ligi igrao pod tim, novim imenom, te je izborio doigravanje. No, prije samo nekoliko dana Netsi su pali u seriji protiv Chicaga (4-3), a odmah nakon toga je otkaz dobio dotadašnji trener Brooklyna P. J. Carlesimo.

Inače, Jackson ima još nekoliko ponuda na stolu, a navodno je najozbiljniija, nakon ovog odbijanja, ona Detroit Pistonsa koji su očigledno još uvijek "u igri" za prosavljenim trenerom Chicaga iz Jordanovog vremena i LA Lakersa, iz vremena Bryanta i O'Neala. Detroit želi Jacksona kao trenera, ali i kao klupskog savjetnika.