Optimizam među košarkašima
53

Petrović: Kvalifikacije ćemo proći bez problema

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
Tarik Mutevelić i Harin Mahmutović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U hotelu Hungaria u Sarajevu danas je održana konferencija za medije Košarkaškog saveza BiH na kojoj je produžen sponzorski ugovor sa kompanijom Ovako, a bilo je govora i o toku priprema našeg tima za kvalifikacije za Evropsko prvensto u Sloveniji 2013. godine.

Na početku konferencije za medije sponzorski ugovor su potpisali generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović i član Upravnog odbora kompanije Ovako Tarik Mutevelić.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da smo produžili ugovor sa kompanijom Ovako, koja nas je podržavala kada je bilo najteže. Produžili smo ugovor za ovu i za sljedeće dvije godine. Za podršku ćemo se odužiti dobrim rezultatima", izjavio je Mahmutović.

"Ponosni smo zbog toga što smo sponzori reprezentacije bili i kada u nju niko nije vjerovao. Vjerujem da će naši momci ostvariti plasman na EP i tamo napraviti dobar rezultat", rekao je Mutevelić.

Novinarima se nakon potpisivanja ugovora obratio selektor reprezentacije BiH Aco Petrović, koji je govorio o atmosferi u reprezentaciji i toku priprema za kvalifikacije.

"Moram reći da sam izuzetno zadovoljan profesionalnošću ljudi u savezu i oko njega te našim igračima. Zaista nemam nikakvih zamjerki. Sve funkcioniše na najbolji mogući način. Do danas smo obavili 12 treninga. Sitne povrede su nas usporile, ali će sve biti uredu uskoro. Teletović je u nešto drugačijem fizičkom stanju u odnosu na ostale igrače, zbog naporne sezone u Caji Laboral, odradio je pet treninga i očekujem da će za nekoliko dana sve biti uredu. Danas smo odigrali trening utakmicu, igrači su maksimalno koncentrisani i požrtvovani, izuzetno sam zadovoljan. Bit ćemo pravi kada dođe trenutak za to.To sam i očekivao", izjavio je Petrović.

Novinare je zanimala situacija u vezi sa Adamovićem, Mitrovićem i Pašalićem.

"Pašalić je imao problema sa stopalom, ali je počeo trenirati. Ići će u Zagreb na pregled, a potom se vratiti u Sarajevo. Adamović je bio s nama i dosta nam je pomogao. Dobio je upalu tetive i vraća se u svoj klub. Veoma smo mu zahvalni za ono što je uradio, bio je sjajan. Mitrović se snašao, prilagođava se i odličan je igrač, sluša, žrtvuje se i odlično obavlja posao. Prava je zamjena za Ikonića", kazao je Petrović.

Selektor je istakao da je izuzetno zadovoljan pripremama i dodao da će naši momci proći kvalifikacije bez problema. Rekao je da se mladost našeg tima neće osjetiti na rezultatima.

Mirza Teletović će karijeru nastaviti u NBA ligi u Brooklyn Netsima te je novinarima govorio o svojim očekivanjima.

"Trebat će vremena da se naviknem na život i igranje u SAD-u. Netsi su kvalitetna ekipa, koja želi bolje rezultate u odnosu na prethodne sezone i ima visoke ambicije. Moje je da igram dobru košarku, to je sve", izjavio je Teletović.

Reprezentacija BiH će u subotu odigrati trening utakmicu s juniorskom reprezentacijom. Susret počinje u 19:30 sati, a igra se u dvorani u Skenderiji.