Vratio se u Evropu
118

Penava: Promjena je velika, ali sam uzbuđen zbog dolaska u Baskoniju

Piše: K. H.
Ajdin Penava (Foto: Mid-Major Madness)
Ajdin Penava (Foto: Mid-Major Madness)
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Penava postao je novi član španskog kluba Baskonija, a u razgovoru za Klix.ba rekao je da je sretan što se vraća u Evropu i što će napokon moći da se fokusira samo na košarku.

Naš košarkaš je prošle sezone briljirao s prosjekom od 15,6 poena, 8,5 skokova i 4,5 blokada, što mu je bilo dovoljno da dobije priznanje za najboljeg blokera NCAA lige.

"Promjena je sigurno velika, navikao sam na Ameriku i tamošnji način života, ali definitivno je dobar osjećaj vratiti se nazad, blizu kuće i blizu porodice. Uzbuđen sam, Španija je lijepo mjesto, Baskonija je dobra ekipa i sve zajedno, veoma sam zadovoljan", kazao je Penava za Klix.ba.

Penava će naredne sezone nastupati u španskoj ACB ligi i Euroligi, a kako kaže, svjestan je da će promjena biti velika i spreman je za nove izazove.

"Svjestan sam da će biti period prilagođavanja, ipak je to profesionalna košarka s ozbiljnim igračima. Do sada sam se fokusirao na školu i košarku, a sada ću se u potpunosti posvetiti košarci. Želim vidjeti šta mogu uraditi i koliko daleko mogu dogurati", istakao je Penava.

Penava je rođen 11. marta 1997. godine u Sarajevu. Riječ je o mladom i snažnom košarkašu koji je s Baskonijom potpisao četverogodišnji ugovor.