NBA
6

Pelicansi srušili prvake Warriorse i smanjili njihovu prednost, Houston pobijedio Utah

Piše: O. T.
New Orleans Pelicansi su upisali domaću pobjedu protiv Golden State Warriorsa (119:100) te tako smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije na 2:1. Do pobjede su stigli i Houston Rocketsi koji su u polufinalu Istočne konferencije kao gosti slavili protiv Utah Jazza (113:92) i ponovo poveli u seriji rezultatom 2:1.

Neizvjesnost je trajala do treće četvrtine u kojoj Pelicansi prvi put dolaze do 20 poena prednosti nakon čega nisu dopuštali Warriorsima da se vrate u meč.

Pelicansi su do ubjedljive pobjede stigli zahvaljujući sjajnoj predstavi Davisa koji je imao double-double učinak u kojem je skupio 33 poena i čak 18 skokova.

No, nije Davis bio jedini koji je bio na nivou. Holiday je meč okončao s 21 poenom i sedam skokova, Clark je ubacio 18 poena, dok je double-double učinak imao Mirotić (16 poena, 13 skokova).

Warriorse je predvodio Thompson s 26 poena i sedam skokova, a pratio ga je Durant s 22 poena. Curry je prestao brojati na 19 poena i šest skokova.

Naredni susret ovih protivnika igra se na istom mjestu sutra od 21:30 sati po našem računanju vremena.

U Salt Lake Cityju pobjedu su odnijeli gosti Houston Rocketsi koji su uzvratili za domaći poraz u prošlom meču protiv Jazza.

Razlika od 21 poena na kraju meča je velika, ali činilo se da će Utah doživjeti pravu katastrofu pošto je prednost gostiju rasla i do 38 poena razlike tokom treće četvrtine.

Harden je ubacio 25 poena i podijelio 12 asistencija za Houston, a 25 poena je skupio i njegov saigrač Gordon. U redovima domaćina O'Neale se istakao sa 17 ubačenih poena.

Utah će šansu za popravni imati u noći s nedjelje na ponedjeljak kada je ponovo domaćin Houstonu.