Ispali u play-offu
3

Pau Gasol ne odustaje: Imam snage i motiva, želim biti igrač kakav sam uvijek bio

Klix.ba
Pau Gasol (Foto: EPA-EFE)
Pau Gasol (Foto: EPA-EFE)
Ekipa San Antonija poražena je od Golden Statea na prvoj stepenici u play-offu NBA lige, a iskusni španski košarkaš Pau Gasol bez obzira na to pohvalio je timski duh rekavši da je ponosan na svoje saigrače.

Podsjećamo, Golden State je u noći sa srijede na četvrtak slavio rezultatom 99:91, a to im je bila četvrta pobjeda zahvaljujući kojoj su ukupnim rezultatom 4:1 osigurali prolazak u sljedeću fazu.

"Mislim da sam imao dobru sezonu, veoma efikasnu i da sam koristio sve šanse koje su mi se ukazale. Kraj ove serije je lijepa prilika da pohvalim timski duh i karakter ekipe koja se borila do kraja, a mi smo mogli lagano da bacimo bijeli peškir pri vodstvu od 3:0, no nismo to uradili. Borili smo se i veoma sam ponosan na to", istako je Gasol nakon poraza u petom meču, a potom je nastavio:

"Nažalost, nismo imali dobru realizaciju šuta, a nismo dobro realizovali ni prilike koje su nam se otvarale ispod koša. Ono što je dobro, uspjeli smo da držimo Golden State ispod 100 poena što je impresivno, ali kada vam to pođe za rukom onda morate da budete efikasniji kako biste to iskoristili. Nama to nije pošlo za rukom", dodao je Gasol.

Nakon toga, rekao je da su Spursi imali čudnu sezonu s puno uspona i padova, ali da su se i u takvoj situaciji uvijek pokušali maksimalno fokusirati.

"Imali smo veoma čudnu sezonu, punu uspona i padova. Naravno, svaki tim ima takve faze. Za nas je još veći problem bio što nismo mogli da računamo na najboljeg igrača i nismo znali kada će se vratiti, i da li će se vratiti uopšte. Čak i u takvoj situaciji, mislim da uvijek moraš da se fokusiraš na pozitivne stvari i pogledaš kako smo se borili, a mi smo u tome uspjeli i izborili smo učešće u play-offu", kaže Gasol, pa završava:

"Još uvijek imam dovoljno snage i motiva i mislim da još uvijek mogu da pružim mnogo toga. Idem godinu za godinom, korak po korak. Ne želim da gledam baš tako daleko u budućnost. Mnogo je faktora koji utječu na odluke sportista, pa tako i na moje odluke. Svakako bih želio da nastavim da igram dobro jer i pored toga što imam 37 godina, mogu da budem onaj igrač koji sam uvijek bio", poručio je Španac.