Pauzirao mjesec dana
9

Pašalić se vratio na klupu KK Bosna nakon što se oporavio od koronavirusa

D. B.
Ahmet Pašalić
Ahmet Pašalić
Nakon gotovo mjesec dana odsustva trenera seniorske ekipe KK Bosna Ahmeta Pašalića zbog pozitivnog testa na koronavirus, on se vratio treninzima i radu sa ekipom.

Oporavak je trajao prilično dugo, ali su njegovi saradnici obavili dobar posao s ekipom.

"Iza mene je jedan težak period, napokon sam se vratio treninzima. Nažalost, situacija je takva da je koronavirus dio našeg života i naše igre. Imali smo problema od samog početka, dva puta smo bili u kraćim izolacijama. Na kraju se ispostavilo da sam ja morao biti na malo dužoj, prinudnoj pauzi. Hvala Bogu, sad je sve uredu, vratio sam se treninzima, nastavljamo gdje smo stali. Moji saradnici su odradili dobar dio posla dok ja nisam bio tu. Situacija je takva da jednostavno zdravlje svih aktera kako na terenu, tako i oko terena, mora da nam bude primarna stvar. Moram pohvaliti upravu kluba, na čelu sa predsjednikom, koji se vode tim načinom razmišljanja i koji daju svoj mksimum u nastojanju da smanje rizik i obezbjede nam optimalne uslove za sam rad u ovim okolnostima", izjavio je Pašalić.

Koronavirus je napravio haos u cijelom svijetu pa tako i u sportu.

"Koliko sam upoznat, kako mi, tako i mnogi klubovi se muče sa sistemom treninga i odigravanjem samih utakmica. Izuzetno je teško drzati formu i optimalno fizičko stanje igrača kada smo prinuđeni na kraće ili duže izolacije. Nažalost, to je trenutna realnost i mislim da se trebaju donijeti određeni zaključci koji će zaštiti same igrače . U biti, svi mislimo samo o koroni, a zaboravljamo da neredovnim treniranjem, pravljenjem određenih pauza, pa zatim odigravanjem 4 ili 5 utakmica u 14 dana povećava rizik i mogućnost težih povreda. Mislim da je to detalj o kojem ljudi koje vode ovu ligu trebaju što prije da razmisle i da donesu zaključke koji će biti u korist zaštite igrača", istakao je Pašalić.