Punter potpisao
0

Partizanov "poklon" Obradoviću, doveli najskupljeg igrača u historiji srbijanske košarke

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Beogradski Partizan doveo je američkog košarkaša Kevina Puntera s kojim je potpisao najveći ugovor u historiji srbijanske košarke, što je samo početak sklapanja ekipe Željka Obradovića koji je nedavno preuzeo klub.
Ovaj košarkaš ranije je igrao za Crvenu zvezdu te je tada dobio srbijanski pasoš, a nakon toga je prešao u Olimpiju Milano, u kojem je ostavio odličan utisak i s razlogom se smatra velikim pojačanjem za Partizan.

Navodi se da će Punter zaraditi između između dva i tri miliona eura za dvije sezone u Partizanu, što je ujedno i najveći ugovor u historiji srbijanske košarke.

Dalje se otkriva da je Punter odbio dvije ponude Milana da nastavi igrati u njihovom dresu, a tamošnji mediji pisali su da je odbio ponudu od 750.000 eura po sezoni.

Amerikanac je prošle sezone na 36 mečeva u Euroligi u prosjeku postizao 14,3 poena i bio je najbolji strijelac i igrač svog kluba koji je igrao i na Final Fouru, a u prvenstvu Italije postizao je 10,1 poen po meču.

Među trofejima koje je osvajao su dvije FIBA-ine Lige prvaka, a 2019. godine proglašen je za najkorisnijeg igrača finalnog turnira.