Euroliga
35

Partizan ustao iz "mrtvih" i stigao do veoma važne euroligaške pobjede

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Beogradski Partizan je u 11. kolu Eurolige slavio veliku pobjedu protiv grčkog Panathinaikosa i to nakon produžetka, rezultatom 92:87.

Utakmica je bila veoma izjednačena da bi grčki sastav na sedam minuta pred kraj susreta velikom serijom stigao do dvocifrene prednosti, bilo je 64:54.

Uključujući i završnicu trećeg perioda igre, Zeleni iz Atine su kompletirali seriju 10:0 i tako došli do dvocifrene prednosti, no Partizan se vrhunskom igrom u finišu susreta vratio i odveo utakmicu u produžetak.

Tamo je beogradski tim bio uspješniji i došao do izuzetno bitnog trijumfa u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Partizan je trenutno na omjeru od pet pobjeda i šest poraza dok je Panathinaikos na omjeru od šest pobjeda i pet poraza.

Beograđane je do pobjede vodio LeDay sa 23 poena, pet skokova i dvije asistencije dok je Dozier dodao 16 poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Punter je susret završio sa 13 poena, tri asistencije i dva skoka dok je još dvocifren bio Caboclo sa 12 poena i pet skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio Nunn sa 19 poena, pet skokova i tri asistencije dok je Lessort dodao 16 poena uz šest skokova. Grant je susret završio sa 14 poena, pet asistencija i tri skoka dok je Mitoglu dodao 13 uz sedam skokova, a još je dvocifren bio Grigonis sa 12 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Rezultati:

Fenerbahče - Real Madrid 100:99 (nakon produžetka)

Monaco - Olympiacos 85:77

Maccabi Tel Aviv - Alba Berlin 102:81

Milano - Žalgiris 70:83

Bayern - Virtus Bologna 90:76

Partizan - Fenerbahče 92:87

Tabela: