Rutinski trijumf
45

Partizan u Litvaniji upisao četvrtu uzastopnu euroligašku pobjedu, slavila i Crvena zvezda

E. K.
Žalgiris - Partizan (Foto: KK Partizan)
Žalgiris - Partizan (Foto: KK Partizan)
Košarkaški beogradskog Partizana su zabilježili četvrtu uzastopnu euroligašku pobjedu i to nakon što su u 14. kolu savladali Žalgiris u Kaunasu rezultatom 93:85.

Beograđani su cijeli susret dominirali na parketu i na kraju sasvim zasluženo došli do druge gostujuće pobjede ove sezone.

Kevin Punter je vodio Partizan do pobjede sa 22 poena dok je Dozier dodao 16 uz sedam skokova i četiri asistencije, a Nunnally je susret završio sa 14 poena i po dva skoka i asistencije. LeDay je dodao 13 uz sedam skokova, a još je dvocifren bio Caboclo sa 12 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Kod Žalgirisa se istakao Evans sa 33 poena, četiri asistencije i tri skoka dok je Šmits dodao 18 uz četiri skoka, a još je dvocifren bio Dimša sa 11 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Drugi srbijanski klub u Euroligi, Crvena zvezda je također pobijedila i to njemačku Albu iz Berlina rezultatom 85:71.

Do pobjede ih je vodio Nedović sa 20 poena i pet asistencija dok je Giedraitis dodao 19 uz pet skokova, a Teodosić je susret završio sa 12 poena, pet asistencija i četiri skoka. Još je dvocifren bio Davidovac sa deset poena i tri skoka.

U redovima njemačke ekipe najbolji je bio Olinde sa 13 poena dok je Thiemann dodao 12 uz tri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Wetzell sa deset poena i četiri skoka.

Rezultati:

Žalgiris - Partizan 85:93

Crvena zvezda - Alba 85:71

Tabela: