Duel je prekidan
53

Partizan slavio veliku euroligašku pobjedu, španska policija tukla Beograđane na tribinama

D. P.
(Foto: Valencia Basket Club)
(Foto: Valencia Basket Club)
Košarkaši Partizana slavili su u dramatičnom i turbulentnom meču 15. kola Eurolige na gostovanju Valenciji rezultatom 72:67.
Utakmica Valencije i Partizana prekinuta je u njenoj ranoj fazi. Španska policija upala je na tribinu gdje su se nalazili gostujući navijači koji su pravili probleme te je brutalno nasrnula na njih.

Dok se sukob dešavao na tribinama, sudije su morale prekinuti meč. Srećom, sve se brzo smirilo pa je utakmica nastavljena.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, ali niti u jednom trenutku nije uspio stvoriti ozbiljniju prednost. Valencia je držala egal, a na poluvrijeme su ekipe otišle s minimalnom prednošću za domaći tim.

Treća četvrtina potpuno je pripala Partizanu i dobra igra donijela je 11 poena prednosti. Valencia se ponovo vratila u igru i činilo se da je spremna za preokret, no fantastična trojka Alena Smailagića tri minute prije kraja za plus pet ispostavila se možda i presudnom jer je prekinula seriju domaćih košarkaša.

Zack Leday sa 14 te Kevin Punter sa 13 poena predvodili su Partizan, dok je u redovima Valencije najefikasniji bio Chris Jones s 12 poena.

To je za Partizan bila peta uzastopna pobjeda u novoj sezoni Eurolige kojom je skočio na diobu četvrtog mjesta s Maccabijem. Valencia je ostala na sedmom mjestu.

Euroliga, svi rezultati:

Crvena zvezda - Real Madrid 58:72

Alba - Barcelona 74:70

Maccabi TA - Baskonia 89:81

Bologna - Olympiakos 69:67

Valencia - Partizan 67:72

Tabela: