Brojne kalkulacije
1

Partizan slavio i sačuvao nadu: Evo šta mu treba za doigravanje u Euroligi

D. P.
Vrijedan trijumf Partizana (Foto: EPA-EFE)
Vrijedan trijumf Partizana (Foto: EPA-EFE)
Širom Evrope večeras su igrane utakmice košarkaške Eurolige, a polovičan učinak ostvarili su srbijanski predstavnici Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je sasvim očekivano bio bolji od posljednjeplasirane Albe u Berlinu, a konačan rezultat glasio je 94:83.

Crno-bijeli su znatno bolje ušli u utakmicu i nakon dvije četvrtine imali su čak 16 poena prednosti. No, Alba se uspjela vratiti u igru i smanjiti zaostatak na svega četiri poena tako da smo ponovo imali dramu.

No, na krilima sjajnog američkog trojca Partizan je uspio riješiti na kraju utakmicu u kojoj su se ranije već računali bodovi tako da ostaje nada u plasman u play-off.

James Nunnally je postigao 17, a P.J. Dozier i Kevin Punter po 15 poena u pobjedničkom timu. Kod Albe je Johannes Thiemann postigao 20 poena.

Partizan sada ima omjer 15:18 i u posljednjem kolu dočekuje Valenciju. Prije toga će navijati za Fenerbahče protiv Efesa, odnosno Real protiv Baskonije. Partizanu je potrebno da izgubi Efes jednu utakmicu ili da Baskonia izgubi oba meča te bi ga u tom slučaju pobjeda protiv Valencije vodila u takozvani play-in, gdje su smještene ekipe od 7. do 10. mjesta.

U meču odigranom nešto ranije košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od Olympiakosa. Grci su slavili rezultatom 89:86.

Dramu smo vidjeli i u duelu Monaca i Žalgirisa, a domaći tim je slavio rezultatom 69:66, dok je Barcelona bila bolja od Maccabija rezultatom 92:89.

Tabela: