Odgovorio na skandiranje
59

Partizan pobijedio, ali svi pričaju o potezu Obradovića kojim je bacio navijače u trans

N. M.
Obradović pokazuje navijačima da je potpisao ugovor (Foto: Screenshot)
Obradović pokazuje navijačima da je potpisao ugovor (Foto: Screenshot)
Košarkaši Partizana večeras su u 30. kolu Eurolige na domaćem parketu Štark Arene savladali Baskoniju rezultatom 87:83, ali svi u Srbiji pričaju o onome što je učinio Željko Obradović prije utakmice.
Obradović je, kao i uvijek, ovacijama pozdravljen kada je ušao na teren dvorane. Navijači su skandirali: "Hoćemo ugovor za Željka", a trofejni trener im je odgovorio gestikulacijom i poručio "Potpisao sam!".
Tako je bacio u trans navijače koji su taj potez emotivno proslavili jer je popularni Žoc očito potvrdio da će ostati na klupi Partizana i u narednoj sezoni, pošto mu aktuelni ugovor ističe na kraju ove.

O njegovom statusu u klubu se posljednjih sedmica dosta govorilo u srbijanskoj javnosti, ali očito sada navijači Partizana mogu biti mirni.

Što se tiče utakmice, od početka je prednost imao Partizan i sve vrijeme je kontrolisao susret, ali na kraju kao da se uplašio pobjede.

Baskonia je na pola minute uspjela da priđe na dva poena zaostatka, ali tada zlata vrijedne poene za Partizan postiže PJ Dozier.

Na kraju je završilo 87:83, a Partizan je tako zadržao deseto mjesto koje ga zasad vodi u play-in preko kojeg može izboriti doigravanje.

Do pobjede su Partizan nosili Frank Kaminsky s 20 poena i Bruno Caboclo s 18 koševa i 12 skokova. Kod gostiju se istakao Markus Howard sa 24 ubačaja.

U ostalim mečevima Eurolige večeras ističe se pobjeda Reala nad Albom u Berlinu rezultatom 86:79, a u timu Madriđana nije bilo Džanana Muse, kojeg je trener poštedio u zgusnutom rasporedu koji ekipa ima.

Rezultati:

Alba Berlin - Real Madrid 79:86

Efes - Olympiacos 85:72

Žalgiris - Virtus 96:81

Maccabi Tel Aviv - Asvel 98:90

Partizan - Baskonia 87:83

Tabela: