Odigrana četiri duela
21

Partizan doživio šesti euroligaški poraz, Milano pregazio Zvezdu u Beogradu

D. P.
Velika pobjeda Milana u Beogradu (Foto: Euroleague)
Velika pobjeda Milana u Beogradu (Foto: Euroleague)
Četiri meča košarkaške Eurolige odigrana su večeras, a noć neće po dobrom pamtiti beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je prvi izašao na teren, ali je poražen nakon velike drame u Istanbulu. Na kraju je Anadolu Efes slavio rezultatom 100:94, a svemu je prethodio veliki preokret u posljednjoj četvrtini.

Košarkaši Partizana u četvrtu četvrtinu ušli su s dvocifrenom prednošću (74:64), ali su na kraju doživjeli poraz u vrlo efikasnom meču.

Nešto kasnije, Crvena zvezda doživjela je pravi potop na svom parketu. Ekipa Milana slavila je u Štark Areni s ubjedljivih 93:71.

Zvezdu je razbio fantastični Nijemac Maodo Lo koji je postigao 32 poena, a Milano je imao sjajnih 63 posto procenta šuta za tri poena.

Uz Loa, efikasan je bio i Shavon Shields s 19 poena i pet skokova. U Zvezdi je najefikasniji bio Dejan Davidovac s 18 poena.

Olympiakos je nastavio s dobrom formom i upisao je treću vezanu pobjedu, ovoga puta nad Žalgirisom rezultatom 89:72, dok je uspješan bio i Monaco na gostovanju Baskoniji rezultatom 77:75.

Euroliga, svi rezultati:

Anadolu Efes - Partizan 100:94

Olympiakos - Žalgiris 89:72

Baskonia - Monaco 75:77

Crvena zvezda - Milano 71:93

Tabela: