Parni valjak zaustavljen
1

Partizan doživio prvi poraz u Evropi, Gordić brojao do osam

F. Z.
Foto: Facebook/KK Partizan
Foto: Facebook/KK Partizan
Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Beogradu od italijanske Venezije rezultatom 83:69 u šestom kolu ULEB-ovog Eurocupa.

Domaćin je nakon deset minuta igre imao tri poena zaostatka (18:21), ali su na odmor uspjeli otići s košem prednosti (39:37).

Veliki pad u igri domaćih desio se u trećoj četvrtini. Ekipa Andree Trinchierija u drugom poluvremenu imala je period u kojem skoro deset minuta nije uspjela postići koš iz igre.

Italijani su treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 25:9. Venezija je prednost sačuvala u posljednjih deset minuta igre i na kraju slavila rezultatom 83:69.

Nemanja Gordić je u redovima Crno-belih postigao osam poena, uz jako loš procenat šuta iz igre. Za dva poena šutirao je 0-4, a za tri 1-5. Pet poena dodao je s linije slobodnih bacanja. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Mitchell Watt sa 27 postignutih poena.

U drugim susretima Lietuvos Rytas slavio je protiv Lokomotiv Kubana 87:82, Trento je bio bolji od Galtasaraya (81:76), MoraBanc Andorra od Monaca (95:68), dok je Oldenburg slavio na gostovanju kod Gdynije 73:61.