Organizator OKK Spars
121

Ovog vikenda se igra 4. memorijalni turnir u čast legende Bosne, ni ovaj put Studenti nisu pozvani

E. B.
Foto: OKK Spars
Foto: OKK Spars
Omladinski košarkaši klub Spars će ovog vikenda četvrti put organizovati Memorijalni turnir "Sabit Hadžić" u čast legende bosanskohercegovačke košarke.

Turnir će biti održan 24. i 25. septembra, a uz organizatora na njemu učestvuju srbijanski Zlatibor, crnogorska Sutjeska, te zenički Čelik.

Prvog dana takmičenja u polufinalu će se sastati Sutjeska i Čelik, te Spars i Zlatibor, dok su sutradan na programu susreti za treće mjesto i finale.

Ono što odmah upada u oči je činjenica da na turniru nema Bosne, ekipe u kojoj je Hadžić ostavio neizbrisiv trag kao igrač i trener. Hadžić je u Bosni igrao od 1977. do 1984. godine i bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na titulu prvaka Evrope 1979. godine, a i kao trener je sjedio na klupi voljenog kluba.

Kako su nam potvrdili iz Bosne, nikada nisu dobili poziv Sparsa ni za jedan od četiri održana turnira.

Podsjetimo, na prethodnim turnirima u čast Bosnine legende su nastupali mostarski Zrinjski, austrijski UBSC Graz, srbijanska Sloboda iz Užica (2018.), crnogorski Lovćen, slovenska Krka i Široki (2019.), tuzlanska Sloboda, crnogorska Sutjeska i Čelik (2020.).