{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren košarkaški kamp "Sarajevo 2011."

S
1.7.2011. u 18:45
0
0
Otvoren košarkaški kamp "Sarajevo 2011."
0
U organizaciji Košarkaške fondacije "Fenix" i Škole košarka "GEN" u petak je na Bjelašnici otvoren međunarodni košarkaški kamp pod nazivom "Sarajevo 2011."
Kamp će biti održan u tri smjene, a prva će trajati od 1. do 8. jula, druga od 9. do 16. a treća od 17. do 24. jula. Kamp će se održavati pored hotela "Maršal" na košarkaškom terenu "BHTelecom".

Na pres konferenciji upriličenoj povodom otvaranja prosljavljeni bh. košarkaš Nenad Marković je rekao kako je za kratko vrijeme urađeno mnogo posla kako bi ovaj kamp na vrijeme primio prve učenike.

"Prijavili dječaci iz SAD-a, Norveške, Katara... Siguran sam da će kamp u narednom periodu biti među najkvalitetnijima u regionu", rekao je Marković.

Organizaciju kampa je pomogao i NATO štab u BiH, a general Gary E. Huffman, komadant NATO snaga u našoj zemlji, je istakao da mu je zadovoljstvo što učestvuje u ovom projektu, te da se radi o veoma važnom događaju za mlade ljude koji vole sport.

"Vratit ću se da vidim šta ste na kraju naučili", rekao je Huffman.

Hamdo Katica, izvršni direktor Direktcije za marketing u "BHTelecomu" je istakao kako je novac uložen u ovakve projekte pametno potrošen, te poželio sreću učesnicima.

Emir Halimić je napomenuo i to da će na kampu biti i djevojčica, te da se nada da će svi učesnici nešto korisno naučiti.

Marković je na kraju poklonio majice Katici i Huffmanu, a otvaranju kampa su prisustvovali i selektor našeg nacionalnog košarkaškog tima Sabit Hadžić, kao i reprezentativci Nihad Đedović i Edin Bavčić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će biti prvak BiH u košarci?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: