Izgubljena opklada
43

Otkrivena legendarna Jordanova anegdota: Zaigrao meč nakon 10 piva i uništio Cleveland

N. K.
Michael Jordan (Foto: AFP)
Michael Jordan (Foto: AFP)
Najbolji košarkaš ikad Michael Jordan poznat je kao veliki ljubitelj golfa, bejzbola i kocke, zbog koje je i nastala jedna zanimljiva anegdota iz njegove bogate karijere u kojoj je osvojio šest titula prvaka NBA lige.

U vrijeme dok je Jordan harao košarkaškim terenima, u golfu je dominirao njegov prijatelj i bivši hokejaš Jeremy Roenick, koji ga je jednog popodneva pobijedio u nekoliko partija golfa.

"Pobijedio sam ga nekoliko puta u golfu. Zaradio sam nekoliko hiljada dolara i on se spremao krenuti kući. Bullsi su te večeri igrali protiv Clevelanda. Bilo je deset sati ujutru i prije nego što je krenuo, rekao mi je: 'Hajde da odigramo još jednu partiju'. Jordan nije odustajao, a ja nisam prestajao pobjeđivati. Uz sve to, piće je teklo kao iz česme pa je Michael morao na kraju direktno s golf terena krenuti na utakmicu. Popili smo otprilike po deset piva. Šalio sam se da ću sad sav novac koji sam dobio pobjedama protiv njega u golfu staviti na pobjedu Clevelanda", ispričao je Roenick.

I tada je Jordan predložio posljednju opkladu, ali ovog puta u sportu u kojem nije mogao izgubiti.

"Kladim se da ćemo pobijediti 20 razlike i da ću ja ubaciti više 40 poena. Rekao mi je. Pristao sam iste sekunde, ko ne bi? Čovjek na kraju ubaci 52 poena, a Bullsi dobiju Cavse s 26 ili nešto slično razlike", s osjehom je ispričao Roenick.

Budući da je naveo i da se utakmica odigrala 1992. ili 1993. godine, malo je "pretjerao" u priči jer je najbliže ispričanom bio meč iz marta 1992. kada je Jordan ubacio Cavsima 44 poena, a Bullsi pobijedili 126:102.