Odlazak kapitena
102

Ostat će pjesma i uspomena na Tea kapitena: Pogledajte kako se Teodosić oprostio od Srbije

K. H.
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook
Dojučerašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić priredio je oproštajnu žurku za saigrače nakon što je selektor Svetislav Pešić odlučio da ga izbaci iz ekipe i zahvali mu se na saradnji.
Pešić je odlučio da mu Teodosić više ne treba na spisku igrača koji nastavljaju pripreme za mečeve kvalifikacija i Eurobasket, a s tim u vezi sada već bivši kapiten Srbije odlučio je saigračima prirediti oproštajnu žurku.

"Jednoga dana, žalit će mnogi što me više nema, ostat će pjesma i uspomena na Tea kapitena", bila je jedna od numera koju su igrači Srbije pjevali u isti glas.

Srbija je s pripremama za utakmice kvalifikacija i Eurobasket počela 1. augusta, a za 13. august je zakazana prva kontrolna utakmica protiv Crne Gore u Beogradu. Četiri dana nakon toga će igrati protiv Slovenije u Ljubljani.

Ovo je, pisali su mediji u Srbiji, prvi put nakon 15 godina da je kapiten i lider A selekcije precrtan sa spiska reprezentacije, a ranije nije igrao na Eurobasketu 2013. i 2017. godine zbog povreda, kao ni na Mundobasketu u Kini 2019. godine.