Sukob na parketu
16

Osiguranje spriječilo fizički sukob Shumperta i Nurkića, "rat" nastavljen nakon meča

Klix.ba
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Košarkaš Sacramento Kingsa Iman Shumpert poslije pobjede svoje ekipe protiv Portlanda pokušao se obračunati s bh. košarkašem Jusufom Nurkićem, ali ga je u tome spriječilo osiguranje, pišu američki mediji.

Shumpert i Nurkić su vodili žestoke duele tokom utakmice između Sacramenta i Portlanda, a sredinom treće četvrtine ovaj košarkaš Sacramenta dobio je tehničku grešku. Ubrzo je ušao u žustru raspravu s igračima na klupi Portlanda, a nakon toga ga je jedan od saigrača izveo s terena.

Poslije meča je rekao da su se između Nurkića i njega desile neke stvari koje samo njih dvojica trebaju riješiti, kao dva muškarca.

"Neke stvari su samo između Nurkića i mene, to je razgovor između dvojice muškaraca. Dogodilo se nešto o čemu treba da porazgovaramo i to je sve. Izvinjavam se navijačima što sam napravio scenu, nije mi bila namjera, a u 2019. godini je samo bitno da postoji neka priča i da se skrene pažnja s pobjede", rekao je Shumpert za ESPN.

Nakon toga oglasio se i Jusuf Nurkić koji je rekao da se ne brine previše o čovjeku koji će ubrzo u penziju.

"Nisam zabrinut, on će uskoro u penziju. Ne želim brinuti o čovjeku koji će uskoro biti penzioner", kazao je Nurkić.

Nurkić je u meču protiv Sacramenta postigao skromnih šest poena, a dodao je 11 skokova i pet asistencija. To je jedan od njegovih lošijih nastupa u ovoj sezoni, posebno u posljednje vrijeme u kojem je često bio najbolji igrač svoje ekipe i nosio ih je do nekih važnih pobjeda.