Suspendovala ih NBA liga
13

Orlando večeras protiv Washingtona bez osmorice najboljih košarkaša

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Orlando večeras protiv Washingtona bez osmorice najboljih košarkaša koje je NBA liga suspendovala nakon tučnjave protiv Detroita prije dvije večeri.
NBA liga je saopćila da je suspendovala 11 košarkaša koji su bili akteri incidenta na meču Detroit Pistonsa i Orlando Medžika.

Podsjetimo, pred kraj prvog poluvremena na parketu je nastao pravi haos kada su se košarkaši potukli, a najdeblji kraj je izvukao Moritz Wagner koga je Killian Hayes nokautirao udarcem podlakticom u potiljak.

Hayes je kažnjen sa tri utakmice suspenzije, a Wagner sa dvije. Osimk Wagnera, suspenzije su dobili i svi igrači koji su u tom trenutku bili na klupi Orlanda jer su ušli u teren - Cole Anthony, RJ Hampton, Gary Harris, Kevon Harrisa, Admiral Scofield, Mo Bamba i Wendell Cartea jr. Radi se o najboljim igračima Orlanda, te ih večeras protiv Washingtona očekuje izuzetno težak zadatak.

Večeras će i Detroit će biti oslabljen protiv Chicaga jer je uz Hayesa suspendovan i Hamidou Diallo koji je suspendovan na jedan susret.