Košarka
0

Orlando se pojačao Arenasom, Richardsonom i Türkogluom

Totalsport
Gilbert Arenas (Foto: AP)
Gilbert Arenas (Foto: AP)
Izuzetno se pojačala ekipa Orlando Magica dovevši u svoje redove Gilberta Arenasa (Washington), Hidayeta Türkoglua i Jasona Richardsona (obojica Phoenix) u "tradeu" tri kluba koji se dogodio u subotu navečer.

Prije realizacije ovoga posla floridska je ekipa za Türkoglua, Richardsona i Earla Clarka u Phoenix poslala Vincea Cartera, Mickaela Pietrusa, Marcina Gortata, izbor prvog kruga drafta iz sljedeće godine i tri miliona američkih dolara. Također, u Orlandu su se riješili skupog i ne odveć dojmljivog Rasharda Lewisa koji je poslan u Washington.

Arenasov četverogodišnji ugovor sa Wizardsima jamčio mu je 60 miliona dolara za navedeni period, ali "Agent Zero" je pao u nemilost kluba nakon što je mahao oružjem u svlačionici tima prošle sezone zbog čega je suspendiran bez plaće na 50 utakmica. Da postaje višak, shvatilo se i kada je klub kao prvi izbor ovogodišnjeg drafta uzeo Johna Walla, igrača koji će budućnost graditi na Arenasovoj poziciji playmakera u ekipi.

Lewisa je ugovor za Orlando vezao na tri godine i 66,5 miliona dolara, s time da mu posljednja sezona u klubu nije bila u potpunosti zajamčena.

"U NBA ligi više ne postoji nešto što se zove dugogodišnji ugovor, igrače se razmjenjuje po želji. Pogledajte Sacramento Kingse koji imaju u potpunosti drugačiju ekipe od one kada sam ja dolazio u ligu (2001., op.a.). Lakersi, pak, su zadržali samo Kobea Bryanta i vratili Dereka Fishera. U Washingtonu grade mladu ekipu i pokušavaju stvoriti hemiju među igračima. Sve dok ne shvate što će sa mnom, do tada, pretpostavljam, ostajem u klubu", izjavio je nedavno Arenas nagovijestivši odlazak.