Košarka
0

Općina Centar donirala 15.000 KM Košarkaškom savezu BiH

Klix.ba
Šero i Petrović
Šero i Petrović
U Općini Centar danas je potpisan protokol između predstavnika Općine i predsjednika Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine na osnovu kojeg je iz općinskog budžeta dodijeljen grant u iznosu 15.000 KM za organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva za kadete koje će biti održano od 8. do 18. augusta 2013. godine u Sarajevu.

Protokol su potpisali pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Zakira Šero i predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Nikica Petrović.

Prilikom potpisivanja protokola Petrović je izjavio da saradnja između Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i Općine Centar postoji već duži vremenski period i doprinosi promociji košarkaškog sporta.

"Centar je jedina općina koja već dugi niz godina pomaže našem savezu, a ova finansijska sredstva mnogo nam znače kao i sva prethodna koja su nam dodijeljena. Ova donacija osigurat će nam i učešće na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji u septembru ove godine, za koje se izborila naša seniorska muška selekcija", kazao nam je predsjednik UO Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.