Naporan rad
0

O'Neal smršao devet kilograma tokom pauze

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvanaest koševa, pet skokova, četiri asistencije i tri blokade za 24 minute učinak su Shaquillea O'Neala u prvoj utakmici doigravanja Cleveland Cavaliersa i 96-83 pobjede nad Chicago Bullsima.

Gotovo puna dva mjeseca (od 25. februara) 38-godišnji centar najbolje ekipe osnovnog dijela sezone nije igrao zbog puknuća ligamenata palca. Vratio se prvi put u prvoj utakmici doigravanja, s izgledom kao na početku karijere: kombinacijom dijete i redovitog plivanja skinuo je tijekom pauze čak devet kilograma!

"Bilo je to vrlo važno za mene, kao i za moju ekipu. Vratiti se spreman, ekstraspreman. Sada je vrijeme kada moramo biti spremni za izazove koji nas čekaju", rekao je iskusni centar, koji je nastupio u svojoj 204. utakmici doigravanja u NBA karijeri.

S takvim O'Nealom, kojeg su Cavaliersi doveli da bi se mogao tući s Dwightom Howardom pod obručima nakon što su prošle sezone izgubili konferencijsko finale protiv Orlando Magica, Cavaliersi su doista na najboljem putu da stignu do 16 pobjeda u doigravanju, koliko će ostvariti novi NBA prvak.

"Da, mislim da izgledamo šampionski", zadovoljno je nakon prve pobjede u prvoj rundi doigravanja zaključio LeBron James.

NBA