Incident u Rumuniji
0

Omiljeni bh. košarkaš spriječio brutalnu tučnjavu, bijesnom saigraču oduzeo metalnu palicu

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ljubimac navijača košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Andrija Stipanović (36) je napravio herojski čin i spriječio brutalnu tučnjavu u Rumuniji na utakmici njegovog Cluja na gostovanju kod Oradee.

Kubanski košarkaš Karel Guzman je napravio veliki incident u Oradei nakon što je početkom druge četvrtine isključen.

Bek Cluja se pokušao obračunati s protivničkim igračem Nikolom Markovićem, a incident u dvorani je spriječio Nemanja Gordić.

No, Guzman se nije na tome zaustavio, a niko nije ni mogao pomisliti šta će se sljedeće desiti. On je izašao iz dvorane, otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo metalnu palicu, te se zaputio nazad u dvoranu da se obračuna s Markovićem.

Zaštitari mu se nisu smjeli suprotstaviti, te su odmah pozvali policiju koja je zakasnila da spriječi Guzmana da se vrati u dvoranu, ali je srećom na vrijeme reagovao njegov saigrač Andrija Stipanović.

Stipanović, koji nije bio u gračkom kadru za utakmicu, je brzo shvatio šta se dešava i presreo je Guzmana u hodniku, te mu je nakon dužeg ubjeđivanja uspio oduzeti palicu i spriječiti veliki incident.

Nakon što je Stipanović smirio situaciju, policija je stigla u hodnik, te je privela Guzmana.

"Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, mojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo", poručio je Guzman kojem prijeti žestoka kazna.

Oradea je slavila rezultatom 82:74 i preuzela lidersku poziciju od Cluja, a trenutak kada Stipanović uspijeva smiriti saigrača možete pogledati na vidu od 2:30 minute.