HEBA finale
1

Olympiacos prekinuo dominaciju Panathinaikosa

Totalsport
(Foto: Arhiv/AFP)
(Foto: Arhiv/AFP)
Košarkaši Olympiacosa novi su prvaci Grčke. U petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije na domaćem su parketu slavili protiv najvećeg rivala Panathinaikosa 82-76.
Ključnom se tako pokazala prednost domaćeg parketa budući je u finalu, kojeg je Olympiacos dobio s konačnih 3-2 u seriji, svaka ekipa dobivala utakmice pred svojim gledateljima.

U ovom susretu Olympiacos je na poluvremenu imao 12 koševa viška (48-36), na ulasku u posljednju četvrtinu plus 14 (70-56), a do kraja sastav Željka Obradovića nije uspio ozbiljnije ugroziti Olympiacos.

Sastav iz Pireja tako je došao do 10. naslova u grčkom prvenstvu, prvog od davne 1997. godine, čime je prekinuo devetogodišnju dominaciju Panathinaikosa. Podsjećamo, Olympiacos je ove sezone senzacionalno osvojio i euroligaški naslov.

Uvjerljivo najefikasniji igrač Olympiacosa u susretu bio je kapiten Vassilis Spanoulis sa 24 koša, dok je veliku pomoć imao u Georgiosu Printezisu koji je zabio 14 koševa i uhvatio 7 lopti pod obručima. Kod Panathinaikosa najbolji sa 17 koševa bio je Nick Calathes.

 

HEBA liga, finale, peta utakmica:



Olympiacos - Panathinaikos 82-76

(Olympiacos je dobio seriju 3-2)