{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Olimpia Armani organizuje kamp za mlade bh. košarkaše

17.4.2012. u 20:00
46
2
Olimpia Armani organizuje kamp za mlade bh. košarkaše
46
U okviru Armani Junior Basket Kamp danas su, u dvorani Juan Antonio Samaranch, treneri italijanskog kluba Olimpia Armani počeli rad sa mladim košarkašima bh. klubova.
U kampu učestvuje oko 60 dječaka i djevojčica košarkaških klubova "Koš", "Bosna", "Željezničar" i "Spars", a tokom trodnevnog rada imati će priliku naučiti dosta toga o košarci od iskusnih trenera ovog čuvenog italijanskog kluba.

"Zahvaljujući Intesa San Paolo Banci prvi put van Italije organizujemo trening za djecu. U Sarajevo smo došli obzirom na tradiciju i velika imena koje BiH u ovom sportu. Prije svega želimo djecu naučiti da se kroz košarku dobro zabave, ali i neke bitne tehničke elemente ovog sporta", kazao je za Klix.ba Paolo Manguzzi, direktor junior programa talijanskog kluba Olimpia Armani.

Osim rada sa djecom, treneri bh. klubova će sa predstavnicima Olimpia Armani kluba razmijeniti svoja košarkaška iskustva, te se upoznati sa novim metodama rada.

Gosti kampa bit će i sportska ekipa NVO altruista "Svjetlo", koja okuplja djecu sa umanjenim sposobnostima. Na kraju kampa svim učesnicima bit će podjeljeni i prigodni certifikati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: