Izgubili od Domžalea
17

OKK Spars u dramatičnom meču doživio prvi poraz u Drugoj ABA ligi

K. H.
Foto: Druga ABA liga
Košarkaši sarajevskog Sparsa doživjeli su poraz u dramatičnom meču 2. kola Druge ABA lige od Helios Domžalea, a konačan rezultat na kraju je glasio 83:77 za domaći tim.
Spars puno bolje otvara meč i već na početku susreta dolazi do dvocifrene prednosti (12:2), a do kraja prve dionice održali su tu prednost i na prvu pauzu otišli s vodstvom od 27:19.

U drugoj četvrtini Domžale ubacuje u brzinu više, ubrzo nakon toga dolazi do poravnanja, čak i prednosti, a na poluvrijeme odlaze s prednošću od jednog poena. Rezultat je glasio 42:41 za domaći tim.

Spars u trećoj dionici opet preuzima vodstvo i sve vrijeme imali su prednost, no u posljednjoj dionici domaći igrači su bili ti koji su imali više koncentracije i u dramatičnom finišu uspjeli su ubaciti više poena i na kraju slaviti pobjedu rezultatom 83:77.

Nakon što su poravnali na 70:70, domaći igrači prave seriju od 9:0, Spars se uspio vratiti u meč s brzih sedam poena, no to nije bilo dovoljno da na kraju dođu do preokreta i pobjede.

Za Spars je ovo prvi poraz u ovoj sezoni, dok je s druge strane za Domžale ovo prva pobjeda. U narednom meču naš predstavnik će igrati protiv Podgorice.

Što se tiče današnjeg meča, najefikasniji u redovima Sparsa bio je Abell koji je ubacio 25 poena, dok se u domaćem timu istakao Mahković s 25 poena.



Rezultat po četvrtinama:

Helios Domžale - Spars 83:77 (19:27, 23:14, 17:21, 24:15)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore