Polufinale prvenstva BiH
64

OKK Spars i HKK Zrinjski igraju osmi put ove sezone, ulog daleko najveći do sada

Piše: K. H.
Detalj s posljednje utakmice odigrane 27.04.2019. godine (Foto: D. S./Klix.ba)
Detalj s posljednje utakmice odigrane 27.04.2019. godine (Foto: D. S./Klix.ba)
OKK Spars u subotu dočekuje HKK Zrinjski u prvom meču polufinala play-offa prvenstva BiH za košarkaše, a trener sarajevskog kluba Marko Trbić ne krije da je glavni cilj kluba pobjeda i plasman u finale.

Ovo će biti osmi duel koji će Spars i Zrinjski odigrati u ovoj sezoni, nakon što su se četiri puta sastali u domaćem prvenstvu, dva puta u okviru Druge ABA lige i jednom u okviru Kupa BiH.

Gotovo svaki meč ove sezone donio je pravu dramu i neizvjenost do posljednje sekunde, a tim iz Sarajeva ostavio je šest pobjeda naspram jedne koju je ostvario Zrinjski i to u posljednjem duelu koji je odigran prije šest dana.

Osmi međusobni duel donosi i najveći ulog u ovoj sezoni, a toga je svjestan trener OKK Spars Marko Trbić koji je rekao da njegovi igrači moraju biti skoncentrisani tokom svih 40 minuta.

"Igramo protiv tima kojeg dobro poznajemo, kao i oni nas. Svjesni smo kvaliteta protivnika kao i bitnosti utakmice te se nadam da ćemo u meč ući maksimalno motivisani i da ćemo koncentraciju držati svih 40 minuta, što je neophodno ako želimo ostvariti svoj cilj. Naš cilj je jasan, a to je da pobjedom otvorimo ovu polufinalnu seriju i tako sebi povećamo šansu za plasman u finale prvenstva BiH", kazao je trener OKK Spars Marko Trbić.

Prvi susret polufinala prvenstva BiH za košarkaše igra se u subotu u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo s početkom u 18:00 sati. Ulaz je i ovaj put besplatan.

U drugom meču sastaju se Široki Brijeg i Sloboda, a meč počinje u 19:30 sati.