{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OKK Spars demantirao izjave čelnika Slobode

20.4.2013. u 17:40
2
0
OKK Spars demantirao izjave čelnika Slobode
2
OKK Spars demantirao izjave čelnika Slobode
Iz OKK Spars demantirali su izjave čelnih ljudi OKK Sloboda.
Kako su naveli u demantiju iz sarajevskog košarkaškog kluba, OKK Spars je najorganizovaniji i najperspektivniji košarkaški klub u Bosni i Hercegovine, a i u regionu, čiji su kvalitet prepoznali poznavaoci košarke u Evropi i svijetu.

"Naše omladinske kategorije su superiorne u BiH, a naš juniorski tim je napravio najveći poslijeratni klupski rezultat, plasiravši se na završnicu juniorske Eurolige u Londonu, te će se u maju 2013. boriti za vrh Evrope.
Upravo taj juniorski tim, pojačan sa nekoliko igrača koji su tek izašli iz našeg juniorskog pogona, te dva iskusnija igrača, superiorno je bio na čelu A1 lige, od prvog do zadnjeg kola. OKK Spars je klub koji daje najveći broj reprezentativaca u svim kategorijama, a naši igrači osvajaju prestižne nagrade i priznanja na raznim evropskim košarkaškim kampovima", navode u reagiranju.

U ovoj sezoni su, dodaju iz Sparsa, imali priliku da se pet puta sastanu sa OKK Sloboda, te su ostvarili skor od četiri pobjede i porazom od tri koša razlike u Tuzli.

"Na trećoj utakmici finala play offa, odigranoj u Vogošći, po pitanju navijanja, nismo vidjeli ništa novo od već viđenog u Tuzli. Naime, već u prvoj prvenstvenoj utakmici u Tuzli doživjeli smo da na utakmici nije bila prisutna policija, redari, hitna pomoć i vatrogasci, koji su obaveza svakog javnog okupljanja. Naravno, bila je prisutna limena muzika sa trubačima, "nabildani pljuvači" i "psovači" koji su cijelu utakmicu psovali i prijetili našim igračima i rukovodstvu kluba. Također, komesar utakmice, koji je bio iz Tuzle, je u toku utakmice napustio zapisnički stol, preselivši se među navijače OKK Slobode, pod izgovorom da mu je pozlilo. Na poluvremenu utakmice, na sudije se nasrnulo i fizički i verbalno, što je i evidentirano u zapisniku sa utakmice. Za takvu (ne)organizaciju utakmice OKK Sloboda je i zvanično kažnjena od komesara takmičenja. Čak i u takvoj atmosferi, naš mladi tim je pokazao svoju jačinu i odnio važnu pobjedu", dodaju u saopćenju.

"No sve to nije smetalo rukovodstvu OKK Sloboda, ali im je smetala činjenica da je na utakmici play offa u Vogošći bilo prisutno 25 akreditovanih redara te 10 policajaca. Ni u jednom trenutku utakmice nije bila upitna sigurnost, kako igrača i uprave kluba, tako ni navijača. Jedini manji incident na utakmici je bilo korištenje lasera od strane jednog navijača, koji je ometao igrače OKK Sloboda prilikom izvođenja slobodnih bacanja", navode iz OKK Spars.

"Nakon što je identifikovan, istog navijača je lično predsjednik Sparsa, Nihad Selimović, odstranio iz dvorane. Svi navijači OKK Sloboda su izašli na isti izlaz zajedno sa navijačima OKK Spars, te su se i nakon utakmice zadržali ispred dvorane, bez ikakvih incidenata i ružno upućenih riječi", poručuju i sarajevskog košarkaškog kluba.

"Žalosno je da se nakon utakmice ne priča o tome da je OKK Spars sa najmlađom petorkom koju su činila tri igrača od 17 godina i dva igrača od 18 godina, vodio tokom cijelog susreta između 15-20 razlike. Ne priča se ni o biserima bh. košarke, Adinu Vrabcu, koji je postigao 27 poena, Nedimu Buzi koji je postigao 17 poena, te se druge strane Asimu Ahmediću, jedinom igraču ispod 20 godina u timu OKK Sloboda, koji je ujedno i najefikasniji igrač ekipe sa 11 poena".

"Naprotiv, priča se o sudijama i pokušavaju se podići tenzije i stvoriti takva atmosfera u kojoj bi naš mladi tim podlegao pritisku. Žalosno je što je naš, nekada najbolji sudija, Ademir Zurapović, založio svoje ime i godinama građenu reputaciju za spašavanje propalog projekta Aida Berbića, koji na ovaj način pokušava da opravda potrošene državne pare poreskih obveznika".

"Nama je zaista žao što se Tuzla, nekada najveći košarkaški centar u BiH, nalazi u tako nezavidnoj situaciji, ali za takvo nešto najmanje smo mi krivi. Krivce treba tražiti u rukovodstvu kluba koji su uništili košarku u Tuzli, nekada ponosu bh. košarke iz kojeg su izašli naši najveći igrači. Mi se iskreno nadamo da u Tuzli još uvijek postoje iskreni košarkaški entuzijasti, koji će u budućnosti košarkašku Tuzlu postaviti na mjesto koje joj pripada. Na kraju se i dalje nadamo da će pobijediti košarka i da će se isključivo na parketu odrediti putnik za Ligu 12", dodaju na kraju demantija iz OKK Spars.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: