Košarka
2

OKK Sloboda: Tuljković i Džambić zbog upale pluća ne igraju protiv Građanskog

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sa velikim problemima Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda, dočekuje utakmicu posljednjeg kola prvog dijela košarkaškog prvenstva BiH sa Građanskim iz Bijeljine. U veoma bitnoj utakmici koja može odrediti dalju borbu Tuzlaka za plasman u Ligu za prvaka, Mulaomerović neće moći računati na Muju Tuljkovića i Sašu Džambića, standardne članove prve petorke.

Džambić je još u Zenici prošle srijede osjetio jake bolove, a po povratku u Tuzlu konstatovana mu je upala pluća. Koji dan kasnije istu dijagnozu je imao i Mujo Tuljković.

Na popisu povrijeđenih nalaze se Enes Latifagić (operacija slijepog crijeva) i Rusmit Grošić (povreda koljena). Ranije su van stroja bili Mirza Hrnčić (koljeno) i Miodrag Tanasilović (ruka), a zbog lošijih partija rukovodstvo kluba se zahvalilo Vladimiru Radovanoviću.

U takvoj konstalaciji snaga Tuzlaci dočekuju komšije iz Bijeljine, koji su najprijatnije iznenađenje prvenstva i koji su u prošlom kolu u šaci držali neporažene Sparse.

"Mi idemo na pobjedu. Moramo biti optimisti uprkos evidentnim problemima. Ja sam siguran da će bodovi ostati u Mejdanu", kaže Almir Hasandić, najbolji igrač OKK Slobode u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Sloboda će Građanski ugostiti u maloj dvorani Mejdana, a utakmica počinje u 19 sati.