Unapređenje košarke
10

OKK Sloboda podržava pokretanje Druge ABA lige

Klix.ba
Nakon održavanja Skupštine ABA lige, OKK Sloboda je analizirajući donesene odluke, mišljenja da se rukovodstvo lige ispravno odlučilo za razvojni koncept koji na kraju treba da rezultira unapređenjem košarke na ovim prostorima.

"Dodatno nas raduje činjenica da se ideja o formiranju Druge ABA lige ponovo aktuelizirala, kao i informacija da do realizacije ove ideje može doći veoma brzo. OKK Sloboda Tuzla daje punu podršku za pokretanje Druge ABA lige i smatra da bi učešće našeg tima u ovoj ligi doprinijelo ostvarenju strateških ciljeva kluba", saopćeno je iz OKK Sloboda.

Tuzlaci smatraju da zaslužuju veliko takmičenje.

"S druge strane, razvoj i afirmacija mladih igrača, kao i apsolutna finansijska stabilnost kluba te činjenica da smo među prvih pet klubova na prostorima bivše Jugoslavije po posjećenosti utakmica, garant su rukovodstvu ABA lige za ponovno dovođenje ovog velikog takmičenja u naš grad. OKK Sloboda Tuzla čestita rukovodstvu ABA Lige na uspjesima koje su ostvarili u prethodnoj sezoni, kako na sportskom tako i na finansijskom polju", navodi se u saopćenju.