{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana osnivačka skupština Udruženja "Minibasket"

23.12.2013. u 14:53
64
0
Održana osnivačka skupština Udruženja "Minibasket"
64
Održana osnivačka skupština Udruženja "Minibasket"
Porodica Košarkaškog saveza BiH dobila je novog člana. Naime, u utorak 10. decembra 2013.godine u Sarajevu je u prisustvu članova Skupštine iz cijele Bosne i Hercegovine održana osnivačka skupština Udruženja "Minibasket".
Udruženje prije svega ima za cilj da uključi što veći broja djece u sport, te razvoj košarkaškog sporta kod najmlađe populacije i to kroz brojne manifestacije koje će u narednom periodu biti organizirane na teritoriji naše zemlje.

Ovom prilikom, članovi Skupštine izabrali su i organe upravljanja udruženja - Upravni odbor, Nadzorni odbor, te predsjednika udruženja i skupštine. Za prvog predsjednika Udruženja "Minibasket" Bosne i Hercegovine izabran je Ozren Selesković koji je sa grupom bh. košarkaških trenera i jedan od inicijatora ove ideje.

Da su u Udruženju "Minibasket" ozbiljno shvatili svoj zadatak, govori i činjenica da se u prvim danima proljeća očekuje organizacija prvog Minibasket Festivala koji će imati i međunarodni predznak .

Kao novoosnovano Udruženjekoje ujedno je i članica KS BiH i bit će u najskorije vrijeme podnijet zahtjev za članstvo u evropsku i svjetsku organizaciju Minibasket.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: